Oslava ekologického zemědělství
Bio pokrm chutná lépe, je nutričně hodnotnější a šetří přírodu. Bio produktům patří budoucnost, a proto má téma ekologického zemědělství dveře naší akademie otevřené. O tom se mohla přesvědčit i široká veřejnost, neboť Den Biopotravin je pořádán i pro ni. Do organizace se tentokrát zapojily první ročníky. Studenti si dali opravdu záležet a přichystali pro návštěvníky řadu dobrot, mezi kterými nechyběly například bio mandlový chléb s bazalkou a mrkvovou pomazánkou, bio cuketová buchta se švestkami, nebo pečené kozí maso v bio kvalitě. Ovšem v soutěži o nejchutnější mls, která byla v rámci přehlídky uspořádána, nejvíce zabodovaly bio banány v čokoládě Terezie Piklové, bio pomazánka z červené řepy Zuzky Komínkové a bio vločkové sušenky Martiny Zejdové.
Den Bio potravin samozřejmě není jen o ochutnávkách bio produktů, ale hlavně o osvětě. O to se postarali odborníci na slovo vzatí a v rámci přednášek doplněných tematickými dokumenty jste se mohli dozvědět řadu zajímavých informací z bio světa a ekologického zemědělství.
Poděkování patří všem pořadatelům. Tak zase za rok na shledanou!
Přidáno 4. 10. 2019, autor: Martin Viktora